Υλικά για 4 άτομα
- 1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
- 6 κ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πακέτο λαζάνια (500 γρ.)
- 1 μάτσο καυκαλήθρες, ψιλοκομμένο
- 1 μάτσο μυρώνια, ψιλοκομμένα
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 80 ml ελαιόλαδο
- 150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
Για τη μπεσαμέλ
- 100 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. αλεύρι
- 1 λίτρο γάλα
- 1/2 κρεμμύδι ξερό
- 2 γαρίφαλα
- μοσχοκάρυδο
- 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 1 αβγό
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα γεμάτη με αλατισμένο νερό βράζετε τα λαζάνια για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και τα σουρώνετε.
- Τα ξεπλένετε με κρύο νερό και τα στραγγίζετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά, προσθέτετε το σπανάκι και τα υπόλοιπα μυρωδικά χόρτα και σοτάρετε για 6-7 λεπτά.
- Προσθέτετε αλατοπίπερο, ανακατεύετε και αποσύρετε από τη φωτιά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170° C.
- Λαδώνετε ελαφρώς τον πάτο του ταψιού και τον καλύπτετε με μια στρώση από τα λαζάνια.
- Σκορπίζετε από πάνω τη μισή δόση από τα χορταρικά και πασπαλίζετε με το μισό τυρί.
- Βάζετε άλλη μια στρώση από λαζάνια, τα υπόλοιπα χορταρικά και το υπόλοιπο τυρί.
Για τη μπεσαμέλ
- Καρφώνετε τα γαρίφαλα στο κρεμμύδι και το βάζετε σε ένα κατσαρολάκι με το γάλα μέχρι να ζεσταθεί.
- Σε άλλη κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το αλεύρι. Με σύρμα ανακατεύετε ζωηρά να ψηθεί το αλεύρι.
- Αφαιρείτε το κρεμμύδι από το γάλα και ρίχνετε σιγά σιγά το γάλα στην κατσαρόλα με το αλεύρι ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα ώστε να μην σβολιάσει το γάλα.
- Ανακατεύετε μέχρι να αρχίσει να δένει το μείγμα.
- Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το μοσχοκάρυδο και αποσύρετε από τη φωτιά. Αφήνετε το μείγμα ελαφρώς να κρυώσει και ρίχνετε το αυγό.
- Ανακατεύετε καλά να ενσωματωθεί, ρίχνετε και το τυρί και ανακατεύτετε.
- Απλώνετε τη μπεσαμέλ πάνω στα λαζάνια και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια.
Source link