.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }
Υλικά για 4 άτομα
- 1 κιλό φύλλα τρυφερού σπανακιού
- 1 πακέτο λαζάνια που δεν χρειάζονται βράσιμο
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 γεμάτες κουταλιές ψιλοκομμένος άνηθος
- 400 γρ. φρέσκια αναρή λιωμένη με πιρούνι
- 2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
- 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
- 1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι + 1 φλ. τριμμένο πεκορίνο ή κεφαλοτύρι για πασπάλισμα
- 2 κοφτές κουταλιές βούτυρο + επιπλέον για άλειμμα
- αλάτι
- πιπέρι
Για την μπεσαμέλ
- 4 κοφτές κουταλιές βούτυρο
- 4 κοφτές κουταλιές αλεύρι
- 3 φλ. γάλα
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })
Εκτέλεση
- Αρχικά, ζεσταίνετε σε μια φαρδιά, ρηχή κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρετε μέσα τα κρεμμυδάκια, σε μέτρια φωτιά, να μαραθούν.
- Προσθέτετε το σπανάκι, το αλατοπιπερώνετε και το σοτάρετε μέχρι να μαραθεί, να μαλακώσει, να πιει όλο το νερό του και να στεγνώσει.
- Ανακατεύετε μέσα τον άνηθο και το αδειάζετε σε σουρωτήρι για να κρυώσει και να στεγνώσει εντελώς.
- Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ την αναρή, προσθέτετε τα αβγά, την παρμεζάνα, το ξύσμα λεμονιού και αλατοπίπερο και τα ανακατεύετε.
- Ύστερα, προσθέτετε μέσα το κρύο σπανάκι και τα ανακατεύετε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Για την μπεσαμέλ
- Λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτετε το αλεύρι και αλάτι.
- Το ανακατεύετε καλά και όταν αφρίσει, ρίχνετε μέσα λίγο-λίγο το γάλα, ανακατεύοντας με δύναμη.
- Συνεχίζετε να ανακατεύετε συχνά το μίγμα μέχρι να δέσει σε μπεσαμέλ. Την αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα το μοσχοκάρυδο.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και βουτυρώνετε ένα ταψί που να χωράει 6 λαζάνια σε μια στρώση.
- Απλώνετε μια λεπτή στρώση μπεσαμέλ (το 1/3 περίπου) στον πάτο του, ύστερα στρώνετε μια στρώση λαζάνια.
- Βάζετε από πάνω το 1/3 περίπου του μίγματος του σπανακιού και το σκεπάζετε με άλλη μια στρώση λαζάνια.
- Συνεχίζετε με μια ακόμη στρώση σπανάκι (το μισό του υπόλοιπου), μια ακόμη στρώση λαζάνια και τελειώνετε με σπανάκι και λαζάνια.
- Περιχύνετε τα λαζάνια με την υπόλοιπη μπεσαμέλ και σκορπάτε από πάνω το τριμμένο πεκορίνο ή το κεφαλοτύρι.
- Σκορπάτε στην επιφάνεια τις 2 κοφτές κουταλιές βούτυρο σε κομματάκια και σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνετε τα λαζάνια για ½ ώρα στο φούρνο, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 15 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους.
- Τα αφήνετε να κρυώσουν λίγο, τουλάχιστον 15-20 λεπτά, πριν τα σερβίρετε.
Source link