Τρίτη , 5 Νοέμβριος 2024

Λαχταριστή συνταγή για πέννες με τόνο και κόκκινη σάλτσα

Αυτή η συνταγή για λαχταριστές πέννες με κόκκινη σάλτσα τόνου είναι το τέλειο κόμφορτ πιάτο.

Μία νόστιμη μακαρονάδα είναι πάντοτε η ιδανική επιλογή για ένα σχετικά γρήγορο και εύκολο γεύμα.

Αυτή η συνταγή για λαχταριστές πέννες με κόκκινη σάλτσα και τόνο, που προτείνει ο σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος, είναι από τα καλύτερα κόμφορτ φαγητά, ένα πιάτο πλούσιο σε γεύση και αρώματα, και είναι σίγουρο πως δεν θα σας δυσκολέψει καθόλου η εκτέλεσή του.

Υλικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο + έξτρα για γαρνίρισμα
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • μια πρέζα νιφάδες κόκκινο πιπέρι, λιωμένες + έξτρα για γαρνίρισμα
  • 3 κονσέρβες τόνο, στραγγισμένες
  • 2 κονσέρβες ντομάτα κονκασέ, με τους χυμούς
  • χοντρό αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, κομμένη, θυμάρι ή δεντρολίβανο
  • 450γρ ζυμαρικά πένες

Εκτέλεση

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε νερό.
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους ρίχνουμε το ελαιόλαδο, γυρνώντας το ώστε να καλυφθεί ο πάτος της κατσαρόλας με λάδι και ζεσταίνουμε.
  • Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 5 λεπτά, μέχρι να γίνει το κρεμμύδι διαφανές.
  • Ρίχνουμε το κόκκινο πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τον τόνο και ανακατεύουμε απαλά, προσέχοντας να μην θρυμματίσουμε τα κομμάτια τόνου.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες κονκασέ, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 20-30 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα μυρωδικά λίγα λεπτά πριν ανακατέψουμε τη σάλτσα με τα ζυμαρικά και σερβίρουμε.
  • Όσο σιγομαγειρεύουμε τη σάλτσα, μαγειρεύουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα σουρώνουμε.
  • Ρίχνουμε τη σάλτσα στις πένες και ανακατεύουμε.
  • Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, γαρνίρουμε με λίγες νιφάδες κόκκινο πιπέρι και σερβίρουμε.

Πηγή