Αυτή η συνταγή για λαχταριστές πέννες με κόκκινη σάλτσα τόνου είναι το τέλειο κόμφορτ πιάτο.
Μία νόστιμη μακαρονάδα είναι πάντοτε η ιδανική επιλογή για ένα σχετικά γρήγορο και εύκολο γεύμα.
Αυτή η συνταγή για λαχταριστές πέννες με κόκκινη σάλτσα και τόνο, που προτείνει ο σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος, είναι από τα καλύτερα κόμφορτ φαγητά, ένα πιάτο πλούσιο σε γεύση και αρώματα, και είναι σίγουρο πως δεν θα σας δυσκολέψει καθόλου η εκτέλεσή του.
Υλικά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο + έξτρα για γαρνίρισμα
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- μια πρέζα νιφάδες κόκκινο πιπέρι, λιωμένες + έξτρα για γαρνίρισμα
- 3 κονσέρβες τόνο, στραγγισμένες
- 2 κονσέρβες ντομάτα κονκασέ, με τους χυμούς
- χοντρό αλάτι
- μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, κομμένη, θυμάρι ή δεντρολίβανο
- 450γρ ζυμαρικά πένες
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε νερό.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους ρίχνουμε το ελαιόλαδο, γυρνώντας το ώστε να καλυφθεί ο πάτος της κατσαρόλας με λάδι και ζεσταίνουμε.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 5 λεπτά, μέχρι να γίνει το κρεμμύδι διαφανές.
- Ρίχνουμε το κόκκινο πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τον τόνο και ανακατεύουμε απαλά, προσέχοντας να μην θρυμματίσουμε τα κομμάτια τόνου.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες κονκασέ, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 20-30 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα μυρωδικά λίγα λεπτά πριν ανακατέψουμε τη σάλτσα με τα ζυμαρικά και σερβίρουμε.
- Όσο σιγομαγειρεύουμε τη σάλτσα, μαγειρεύουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα σουρώνουμε.
- Ρίχνουμε τη σάλτσα στις πένες και ανακατεύουμε.
- Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, γαρνίρουμε με λίγες νιφάδες κόκκινο πιπέρι και σερβίρουμε.
Πηγή