Υλικά
- 900 γρ. πατάτες
- 1 κ. γλ. αλάτι
Για το ντρέσινγκ
- 1/4 φλ. τσαγιού βινεγκρέτ
- Χυμό από μισό λεμόνι
- 1/4 κ. γλ. αλάτι
- 1/2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
- 1/2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
- 1/2 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
- 3 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
Για την γαρνιτούρα
- Μερικά κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
- 25 γρ. φέτα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Κόψτε τις πατάτες κυδωνάτες, ρίξτε το αλάτι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και προσθέστε τις πατάτες.
- Αφήστε να βράσουν για περίπου 6- 7 λεπτά.
- Στραγγίστε τις πατάτες σε μικρές παρτίδες και τοποθετήστε τες σε ένα μπολ.
- Ρίξτε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και ανακατέψτε καλά.
- Με μία κουτάλα μεταφέρετε τις πατάτες σε ένα ταψί.
- Ρίξτε το υπόλοιπο μείγμα του ντρέσινγκ που έμεινε στο μπολ και προσθέστε ένα ολόκληρο λεμόνι κομμένο σε τέσσερα κομμάτια.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.
- Γαρνίρετε με το θυμάρι και την φέτα και σερβίρετε.
Source link