.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }
Υλικά για 4 άτομα
- 2 φλιτζάνια αλεύρι
- 1 φλιτζάνι βούτυρο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- ξύσμα λεμονιού από 2 λεμόνια
Για την κρέμα
- 3 αβγά
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- χυμός από 2 λεμόνια
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι και το βούτυρο πολύ καλά.
- Προσθέστε την άχνη ζάχαρη, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη ζύμη –αν κολλάει στα χέρια σας προσθέστε άλλο λίγο αλεύρι.
- Βουτυρώστε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους και απλώστε προσεκτικά την ζύμη, να πάει παντού και να μην δημιουργηθούν κενά.
- Ψήστε τη ζύμη για 20-25 λεπτά στους 120 βαθμούς μέχρι να ροδίσει αρκετά.
- Σε ένα μπολ χτυπήστε με το μίξερ καλά τα αβγά και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτη μαρέγκα.
- Στο μείγμα προσθέστε το ξύσμα λεμονιού, το χυμό και την κανέλα και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη κρέμα.
- Βγάλτε το ταψί με την βάση από το φούρνο και απλώστε την μαρέγκα λεμονιού καλά, να πάει παντού. Ψήνετε το μείγμα για άλλα 20-25 λεπτά σε μέτριο φούρνο.
Source link