Είναι η καλύτερη συνταγή για τάρτα μήλου γιατί αποφεύγετε το περιττό αλεύρι στη ζύμη.
Αγοράστε ζουμερά μήλα εποχής και καλό βούτυρο για την συνταγή σας. Στη ζύμη προτείνω να προσθέσετε και ψίχα αμυγδάλου, για εκπληκτικό αποτέλεσμα.
Υλικά για την ζύμη
- 125 γραμμάρια αλεύρι
- 125 γραμμάρια βούτυρο
- 100 γραμμάρια αμιγδαλόψιχα τριμμένη
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
Υλικά για γαρνιτούρα
- 1-2-3 μήλα, ανάλογα με το μέγεθος της τάρτας
- 20 γραμμάρια ζάχαρη
- 2 κουταλιές σούπας μαρμελάδα (μήλο, πορτοκάλι )
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Ξεκινάμε από την ζύμη, πολύ εύκολη
- Σε μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, την ψίχα αμυγδάλου, τη ζάχαρη
- Προσθέτουμε το βούτυρο, σχετικά μαλακό, σε κομμάτια
- Ανακατεύουμε με τα δάχτυλα, ίσως χρειαστούν μερικές σταγόνες νερό -Ετοιμη!
- Βάλτε την ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα να ξεκουραστεί
- Απλώστε τη ζύμη σε ταψάκι -Από κάτω στρώστε χαρτί για ψήσιμο
- Κάντε μερικές χαρακιές στη ζύμη
- Απλώστε την μαρμελάδα της επιλογής σας στην ζύμη -Κόψτε τα μήλα σε ροδέλες λεπτές και απλώστε τα από πάνω
- Ρίξτε λίγη ζάχαρη για να καραμελώσει
- Ψήστε για 20-25 λεπτά, σερβίρεται ζεστή ή κρύα αυτή η υπέροχη τάρτα
- Ρίξτε άφθονη κανέλα (βιολογική) μόλις την βγάλετε από τον φούρνο
Ανάλογα με το μέγεθος που θέλετε να δώσετε στην τάρτα σας, βάλτε περισσότερα μήλα:
<!–
–>
Πηγή