Ολη η γλύκα της ψητής, κόκκινης πιπεριάς στο πιάτο! Συνδιάστε τις ψητές πιπεριές με σκόρδο και κρεμμύδι, για μοναδική μακαρονάδα.
Υλικά
- 1 πακέτο μακαρόνια λιγκουίνι
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κρεμμύδι
- 1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1/2 φλυτζάνι γάλα
- 1 φλυτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- 1 κουτί ψητές πιπεριές Φλωρίνες
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράστε τα λιγκουίνι σε αλμυρό νερό, όπως λέει το πακέτο
- Βάλτε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι -Ροδίστε το κρεμμύδι και τα σκόρδα, ψιλοκομμένα, 2-3 λεπτά
- Προσθέστε στο τηγάνι την κρέμα, το γάλα, την παρμεζάνα και αφήστε τα να βράσουν απαλά, ώσπου να πήξει η σάλτσα
- Περάστε τις μισές πιπεριές Φλωρίνης στο μπλέντερ και κάντε πουρέ
- Ψιλοκόψτε τις υπόλοιπες -Ρίξτε πουρέ και πιπεριές στο τηγάνι
- Προσθέστε τα λιγκουίνι, δοκιμάστε, ρίξτε αλάτι και πιπέρι
- Σερβίρετε καυτό, γαρνίρετε με επιπλέον παρμεζάνα
Πηγή