Το απλό είναι γευστικό, ισχύει για την μαγειρική. Με τρία βασικά υλικά γίνεται η καλύτερη μακαρονάδα.
Υλικά
- 250 γραμμάρια μακαρόνια (όμορφο σχήμα)
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 ζωμούς (λαχανικών ή κότας)
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1 ποτηράκι γάλα
- 20 γραμμάρια βούτυρο
- 50 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
- Ενα ματσάκι βασιλικό ή μαϊντανό
- Λίγο αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα λίτρο καυτό νερό λιώστε τους κύβους καλά, ανακατέψτε
- Θα κάνουμε τη συνταγή one pot (όλα μαζί): Σε κατσαρόλα βάλτε το ελαιόλαδο και ροδίστε απαλά τα σκόρδα, ψιλοκομμένα
- Προσθέστε το βούτυρο, το γάλα και το μισό νερό με τους κύβους
- Βάλτε τα μακαρόνια μέσα στην κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά
- Ανακατέψτε συχνά τα μακαρόνια, προσθέστε νερό (με κύβους) όσο χρειάζεται
- Μέχρι να βράσουν, τα μακαρόνια θα διώχνουν τα υγρά και θα χυλώνουν, με κρέμα
- Οταν βράσουν τα μακαρόνια, βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέστε την παρμεζάνα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το πιπέρι
- Σερβίρετε αμέσως, είναι νοστιμότατα!
Πηγή