Κλασικό ιταλικό πιάτο, αγαπημένο χειμώνα-καλοκαίρι! Σας δίνω την αυθεντική συνταγή, με τόνο, ντομάτα, ελιές και κάπαρη.
Υλικά
- 1 πακέτο μακαρόνια
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 2 μεγάλες κονσέρβες τόνου
- 2 φλυτζάνια ντομάτα κονκασέ
- 1/4 φλυτζανιού ψιλοκομμένες ελιές Καλαμών
- 1 κουταλάκι γλυκού κάπαρη
- Αλάτι, πιπέρι, λίγο τσίλι ή μπούκοβο
- Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Βράστε τα μακαρόνια όπως λέει το πακέτο
- Βάλτε το ελαιόλαδο σε τηγάνι, σοτάρετε το κρεμμύδι και τα σκόρδα ψιλοκομμένα, προσθέστε το μπούκοβο, σε μεσαία φωτιά
- Στραγγίστε τον τόνο (ακόμη κι αν έχει ελαιόλαδο) και ρίξτε τον στο τηγάνι -Αφήστε να σιγοβράσει και να πάρει αρώματα για 2-3 λεπτά
- Προσθέστε το αλάτι, τις ντομάτες, τις ελιές, την κάπαρη, το πιπέρι
- Αφήστε τα υλικά να σιγοβράσουν και να δέσουν για 10 λεπτά
- Οταν στραγγίσετε τα μακαρόνια κρατήστε ένα ποτήρι από το νερό του -Ρίξτε λίγο στην σάλτσα, ανακατέψτε, σιγοβράστε για λίγο ακόμη
- Στο τηγάνι προσθέστε και τα μακαρόνια, λίγο μαϊντανό και είναι έτοιμα!
- Παρότι έχει τόνο, αυτό το πιάτο ταιριάζει με παρμεζάνα
Πηγή