Αυτή η συνταγή είναι all time classic. Δεν έχει τίποτα περιττό, το κέηκ είναι όσο υγρό χρειάζεται, προτείνω λίγο μέλι για να αποφύγουμε τη ζάχαρη.
Υλικά
- 130 γραμμάρια ζάχαρη
- 60 γραμμάρια μέλι
- 2 αυγά
- 110 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 200 γραμμάρια αλεύρι
- 7 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
- 90 γραμμάρια βούτυρο
- 1 πορτοκάλι για ξύσμα και χυμό
- 100 γραμμάρια φλέηκς σοκολάτα ζαχαροπλαστικής 70% κακάο
- Για το σιρόπι:
- 1 πορτοκάλι για χυμό
- 10 γραμμάρια ζάχαρη
- Προαιρετικά: Αν σας αρέσει το αλκοόλ προσθέστε μια κουταλιά Cointreau ή Grand Marnier
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε τον φούρνο στους 150 βαθμούς
- Λιώστε το βούτυρο
- Σε μπολ αναμείξτε το αλεύρι με το μπέικιν
- Σε άλλο μπολ χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη, πολύ καλά με αυγοδάρτη -Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το μέλι και το ξύσμα πορτοκάλι
- Αναμείξτε καλά, χτυπήστε απαλά με τον αυγοδάρτη -Προσθέστε το αλεύρι και το μπέικιν
- Αναμείξτε ώσπου να γίνει ένας χυλός, προσθέστε και το λιωμένο βούτυρο με τα φλέηκς σοκολάτας
- Ρίξτε τον χυλό σε φόρμα σιλικόνης και ψήστε για 50 λεπτά
- Ετοιμάστε το σιρόπι: στίψτε το πορτοκάλι, φιλτράρετε τον χυμό, προσθέστε τη ζάχαρη, ανακατέψτε
- Μόλις ψηθεί το κέηκ και ενώ είναι ακόμη ζεστό περιχύστε το σιρόπι πορτοκάλι
- Αφήστε να κρυώσει και ρίξτε ζάχαρη άχνη στην επιφάνεια αν θέλετε
Πηγή