Υλικά για 6 άτομα
- 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο εμπορίου
- 1 συσκευασία μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα σε φέτες 700 γραμμάρια
- 1 ματσάκι κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 4 κουταλιές της σούπας φυτική μαργαρίνη
- 1 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Για τη γέμιση
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το φρέσκο κρεμμυδάκι για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν τα μανιτάρια. Σβήνουμε με κρασί.
- Προσθέτουμε τα μπαχαρικά. Μόλις εξατμιστούν τα πολλά υγρά, αποσύρουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε την διαδικασία για την πίτα.
- Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο το ταψί. Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε μπρίκι ή σε μικρό κατσαρολάκι.
Για τη συναρμολόγηση ζύμης – γέμισης
- Βάζουμε ένα φύλλο στο ταψί απλωμένο ώστε να κλείσουμε στο τέλος την πίτα από πάνω. Αλείφουμε με πινελάκι μαργαρίνη.
- Βάζουμε δεύτερο φύλλο χωρίς να το απλώσουμε, δεν μας πειράζει αν το τσαλακώσουμε και αλείφουμε με μαργαρίνη. Συνεχίζουμε με άλλα δύο φύλλα.
- Βάζουμε τη μισή γέμιση και απλώνουμε να έχει παντού.
- Απλώνουμε ένα ακόμη φύλλο από πάνω, προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Αλείφουμε με μαργαρίνη καλά και τις άκρες και κλείνουμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω.
- Αλείφουμε από πάνω στο τέλος ξανά με μαργαρίνη και κόβουμε σε κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος που τα θέλουμε.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC μέχρι να ροδίσει το φύλλο για περίπου 40 με 45 λεπτά.
Source link