Υλικά για 4 άτομα
- 1 ½ κιλό μελιτζάνες
- 1 κιλό πιπεριές πράσινες
- 2 πιπεριές κόκκινες
- λάδι για το τηγάνισμα
- μισό κιλό σκληρή φέτα τριμμένη
- λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σάλτσα
- 1 κιλό ώριμες πολτοποιημένες ντομάτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- μισό φλιτζάνι του τσαγιού βασιλικό ψιλοκομμένο ή μαϊντανό
- μισό φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
- λίγη ζάχαρη
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })
Εκτέλεση
- Πλένετε αρχικά τις μελιτζάνες και τις κόβετε σε φέτες.
- Τις αλατίζετε και τις αφήνετε σε σουρωτήρι 1 ώρα να ξεπικρίσουν. Τις πλένετε και τις στεγνώνετε.
- Πλένετε και κόβετε τις πιπεριές σε φέτες. Ξεπλένετε τις μελιτζάνες και τις στύβετε πολύ καλά.
- Τηγανίζετε ελαφρά τις μελιτζάνες και τις πιπεριές σε καυτό λάδι. Τις στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας.
- Ετοιμάζετε τη σάλτσα. Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Προσθέστε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Ψήνετε τη σάλτσα μέχρι να σωθεί και να πήξει.
- Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το βασιλικό και λίγη ζάχαρη.
- Ύστερα, σε ένα πυρέξ απλώνετε μια στρώση μελιτζάνες και πασπαλίζετε με λίγο κεφαλοτύρι από πάνω.
- Βάζετε μια στρώση πιπεριές και απλώνετε την τριμμένη φέτα. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσουν τα λαχανικά.
- Περιχύνετε με τη σάλτσα. Ψήνετε το γιουβέτσι στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Source link