Υλικά για 4-6 άτομα
Για τα παπουτσάκια
- ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 3 μελιτζάνες φλάσκες
- 2 κρεμμύδια
- 4 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 φλιτζάνια ξεφλουδισμένες και τριμμένες φρέσκες ντομάτες
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για τον πουρέ πατάτας
- 1 κιλό πατάτες
- 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
- 2 κ.γ. μαργαρίνη
- 1 κύβο λαχανικών
- Πιπέρι
- Μοσχοκάρυδο
- Τριμμένη γραβιέρα
Εκτέλεση
Για τα παπουτσάκια
- Αρχικά, πλένετε τις μελιτζάνες και τις κόβετεε στη μέση κατά μήκος. Τις ξεπλένετε και τις στραγγίζετε καλά.
- Σε ένα τηγάνι, ρίχνετε ελαιόλαδο και μόλις κάψει, ρίχνετε τις μελιτζάνες και τις τηγανίζετε μέχρι να μαραθούν ελαφρώς και να μαλακώσουν.
- Μόλις τις βγάλετε από το τηγάνι, τις σκεπάζετε με απορροφητικό χαρτί και τις αφήνετε για λίγο ώστε το χαρτί να απορροφήσει το πολύ λάδι.
- Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνετε λάδι για να σοτάρετε τον κιμά και το κρεμμύδι. Μόλις σοταριστούν και πάρουν χρώμα, ρίχνετε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι.
- Μαγειρεύετε τον κιμά σε μέτρια φωτιά για 25 λεπτά περίπου. Στο τέλος προσθέτετε τον μαϊντανό και ανακατεύετε.
- Γεμίζετε τις μελιτζάνες με τον κιμά και τις τοποθετείτε σε ένα πυρέξ. Ρίχνετε από πάνω τον πουρέ και καλύπτετε όλο το πυρέξ.
- Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Για τον πουρέ πατάτας
- Βράζετε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν.
- Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος με τη μαργαρίνη και τον κύβο. Προσθέτετε το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
- Μόλις είναι έτοιμες οι πατάτες, τις πολτοποιείτε και τις ανακατεύετε με τη ζεστή κρέμα γάλακτος.
- Προσθέτετε όση τριμμένη γραβιέρα θέλετε και ανακατεύετε.
Source link