Το αβοκάντο είναι υπέροχο αλλά έχει ένα μοναδικό πρόβλημα: Δεν είναι αρκετά ώριμο για να το φας τη στιγμή που το θες.
Μια μητέρα από την Αυστραλία μοιράστηκε το κόλπο της για να ωριμάζει στο άψε σβήσε το αβοκάντο, ένα κόλπο που ανακάλυψε ένα βράδυ πάνω στην απελπισία της, όταν ενώ ετοιμαζόταν αν φτιάξει γουακαμόλε, διαπίστωσε ότι το αβοκάντο της ήταν εντελώς άγουρο.
Τι έκανε; Τύλιξε το αβοκάντο σε αλουμινόχαρτο και το έβαλε για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς στο airfryer αυτές τις φριτέζες αέρως που μαγειρεύουν χωρίς λάδι.
«Αλλάζει λίγο τη γεύση και την υφή και θα συνιστούσα να το αφήσετε να κρυώσει στο ψυγείο, αλλά το κόλπο λειτουργεί», είπε.
Και παρόλο που παραδέχεται ότι θα προτιμούσε να χρησιμοποιήσει ένα φυσικά ωριμασμένο αβοκάντο, είπε ότι το κόλπο λειτουργεί, όταν υπάρχει πίεωση για ένα ώριμο αβοκάντο!
Πάντως, για όσους δεν βιάζονται να ωριμάσουν το αβοκάντο σε δέκα λεπτά, υπάρχει το δοκιμασμένο και εγγυημένο κόλπο με τη σακούλα. Δεν ωριμάζει το αβοκάντο σε 10 λεπτά, αλλά σε λίγες ώρες και είναι σούπερ αποτελεσματικό.
Πηγή