Σας δίνω την καλύτερη λύση να φάτε πίτσα, χωρίς βλαβερά λιπαρά και επιβαρυντικά στοιχεία. Μια δική σας, νοστιμότατη πίτσα.
Υλικά
- 1 φλυτζάνι ντοματίνια
- Τυρί μοτσαρέλα ή burrata
- 1 φρατζόλα ψωμί ή μπαγκέτα
- Υλικά για πέστο: φύλλα βασιλικού, 2 σκελίδες σκόρδο, 1/4 φλυτζανιού παρμεζάνα, 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόψτε τα ντοματίνια στα δύο, βάλτε τα σε ένα μπολ, ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και αλάτι και αφήστε τα στην άκρη
- Φτιάξτε το πέστο: Βάλτε τον βασιλικό και τα σκόρδα σε μουλινέτα -Χτυπήστε
- Προσθέστε την παρμεζάνα, χτυπήστε, προσθέστε λίγο αλάτι και το ελαιόλαδο, όσο χρειαστεί ώσπου να γίνει το πέστο σαν smoothie
- Ανάψτε το γκριλ
- Κόψτε το ψωμί σε μεγάλες φέτες, ραντίστε το με ελαιόλαδο και ψήστε το στο γκριλ για 2-3 λεπτά
- Βάλτε από πάνω το πέστο, την burrata σε φέτες και τέλος τα μαριναρισμένα ντοματίνια -Ψήστε για 1-2 λεπτά ακόμη, σβήστε το γκριλ και αφήστε για 3-4 λεπτά ώσπου να λιώσει όμορφα το τυρί
- Ετοιμη η υπέροχη, σπιτική σας πίτσα!
Πηγή