Υλικά για 4 άτομα
- 4 φύλλα σφολιάτας
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
Για την κρέμα
- 2 φλυτζάνια του τσαγιού γάλα
- 3 κουταλιές σούπας αλεύρι
- 2 κρόκους αβγών
- 6 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 2 κουταλιές σούπας μαργαρίνη
- 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε αρχικά το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Βάζετε τα φύλλα σφολιάτας σε ένα ταψί, τρυπάτε την επιφάνεια τους με ένα πιρούνι και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά περίπου.
- Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζετε το γάλα, το αλεύρι και ανακατεύετε καλά.
- Τοποθετείτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να δέσει καλά η κρέμα.
- Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε τους κρόκους, τη ζάχαρη, τη μαργαρίνη, την κουβερτούρα, ανακατεύετε καλά για να ενωθούν τα υλικά και αφήνετε να κρυώσει η κρέμα.
- Βγάζετε από το φούρνο τα φύλλα σφολιάτας και τα αφήνετε να κρυώσουν.
- Κατόπιν στρώνετε ένα φύλλο σφολιάτας σε μια βαθιά τετράγωνη πιατέλα ή σε ένα τετράγωνο πυρέξ, απλώνετε τη μισή από την κρέμα σοκολάτας και από πάνω βάζετε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
- Απλώνετε την υπόλοιπη κρέμα, σκεπάζετε με το τρίτο φύλλο και βάζετε την πιατέλα στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Βγάζετε το μιλφέιγ από το ψυγείο και τρίβετε στην επιφάνεια του το τέταρτο φύλλο.
- Πασπαλίζετε με τη ζάχαρη άχνη, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Source link