Κυριακή , 29 Δεκέμβριος 2024

Μοσχάρι λεμονάτο με κολοκυθάκια

.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }

Υλικά για 4 άτομα

  • 800 γρ. μοσχάρι σπάλα κομμένο σε κύβους
  • 4 κολοκυθάκια κομμένα σε κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1/2 κ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο (ή σε σκόνη)
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο + 1 κουτ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. σούπας μουστάρδα
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })

Εκτέλεση

  1. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και ζεσταίνουμε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά χωρίς ελαιόλαδο.
  2. Όταν έχει ζεσταθεί καλά ρίχνουμε τα κομμάτια του κρέατος. Τα αφήνουμε να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές για 3-4 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, σοτάροντας για 2 λεπτά ακόμα.
  4. Προσθέτουμε ζεστό νερό από το βραστήρα, τα φύλλα δάφνης και το μπαχάρι. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 1 ½ ώρα μέχρι το κρέας να είναι σχεδόν έτοιμο.
  5. Εντωμεταξύ ελέγχουμε αν χρειαστεί επιπλέον νερό.
  6. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά ακόμα.
  7. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού.
  8. Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τη σάλτσα μουστάρδας στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε ελαφρά να πάει παντού και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι ή μακρύκοκκο.

Source link