Είναι κυριολεκτικά η βασική συνταγή. Ακόμη και αρχάριοι στην ασιατική κουζίνα θα τα καταφέρουν. Μοναδικό πιάτο!
Υλικά
- 1/2 φλυτζάνι σάλτσα σόγιας, κλασική
- 1/3 φλυτζανιού ζάχαρη ξανθή
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 κουταλιά σούπας φρέσκο τζίτζερ, τριμμένο
- 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 κουταλιά σούπας σουσάμι
- 600 γραμμάρια κρέας μοσχάρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολάκι βάλτε τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη και 1/2 φλυτζάνι νερό, ανακατέψτε ώσπου η ζάχαρη να διαλυθεί
- Προσθέστε στο μπολάκι τα σκόρδα ψιλοκομμένα, το ελαιόλαδο (κανονικά οι ασιάτες βάζουν σουσαμέλαιο) και το τζίτζερ -Ανακατέψτε, βάλτε το στην άκρη
- Κόψτε σε λεπτές και πλάγιες λωρίδες το κρέας
- Κόψτε τα τρία από τα 6 φρέσκα κρεμμυδάκια και βάλτε κρέας και κρεμμυδάκια σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα
- Ρίξτε και το μείγμα σόγιας, κλείστε το τηγάνι ή την κατσαρόλα, αφήστε να βράσει για 1 ως 2 ώρες, ανάλογα με την ποιότητα του κρέατος που επιλέξατε
- Αν έχει μείνει πολύ σάλτσα στο τηγάνι, ανεβάστε λίγο τη φωτιά, για 10 λεπτά ακόμη
- Κλείστε τη φωτιά και ρίξτε το σουσάμι πάνω στο κρέας
- Σερβίρετε με αρωματικό λευκό ρύζι και γαρνίρετε με τα υπόλοιπα φρέσκα κρεμμυδάκια
Πηγή