Δευτέρα , 14 Απρίλιος 2025

Μοσχαράκι λεμονάτο με ρύζι

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό μοσχαρίσια σπάλα, σε μικρές μερίδες
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 νεροπότηρο κρασί λευκό
  • 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • ρύζι βρασμένο σε αλατισμένο νερό με 1 κουτ. σούπας βούτυρο
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })

Εκτέλεση

  1. Βράζετε το μοσχαράκι για 1 ώρα σε ζωμό λαχανικών ή αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει και κρατάτε 1 ποτήρι από το ζωμό του.
  2. Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι.
  3. Προσθέτετε το κρέας και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσει. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Προσθέτετε τον ζωμό που κρατήσατε και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει καλά και να μείνει με τη σάλτσα του.
  5. Όταν το κρέας έχει μαλακώσει, περιχύνετε με το χυμό και το ξύσμα λεμονιών.
  6. Αλατοπιπερώνετε και το βράζετε για λίγα ακόμη λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  7. Σερβίρετε το λεμονάτο μοσχαράκι συνοδεύοντας με χιονάτο ρύζι.


Source link

Ελέγξτε επίσης

Συνταγή για νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού με 4 υλικά -Υπέροχο άρωμα και μοναδική γεύση

Δοκιμάσαμε μια πολύ εύκολη συνταγή για νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού, τα οποία σίγουρα θα λατρέψετε. Η …

Daily-News.GR