Σάββατο , 21 Δεκέμβριος 2024

Μοσχαρίσιο φιλέτο Wellington

.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }

Υλικά για 4 άτομα

  • 800 γρ. βοδινό φιλέτο άκοπο
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 500 γρ. μανιτάρια λευκά ψιλοκομμένα
  • μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγες σταγόνες λάδι τρούφας
  • 1 αβγό
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να χάσουν όλα τα υγρά τους.
  2. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα χτυπάμε στο μούλτι με τη μουστάρδα μέχρι να γίνουν μια πάστα.
  3. Καρυκεύουμε την πάστα μανιταριών με αλάτι, πιπέρι και λάδι τρούφας.
  4. Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο και το σοτάρουμε απ’ όλες τις μεριές σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
  5. Αποσύρουμε το φιλέτο από το τηγάνι και το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  7. Ανοίγουμε τη σφολιάτα και απλώνουμε ομοιόμορφα την πάστα μανιταριών.
  8. Τοποθετούμε στη μια άκρη το φιλέτο και το τυλίγουμε σε ρολό με τη σφολιάτα εγκλωβίζοντας την πάστα μανιταριών.
  9. Χαράσσουμε σταυρωτά την πάνω μεριά του ρολού και αλείφουμε με χτυπημένο αβγό. Ψήνουμε για 30 λεπτά.
  10. Αφήνουμε να ξεκουραστεί 10 λεπτά, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε συνοδεύοντας με πουρέ πατάτας.

Source link