Υλικά
- 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ. βούτυρο σε κυβάκια
- 80 γρ. καστανή ζάχαρη
- 1/8 κ. γλ. αλάτι
- 2 αβγά
- 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1 κουτί ζαχαρούχο
- Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και στρώστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψάκι.
- Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετήστε το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι και τρίψτε με τα δάχτυλά σας.
- Ρίξτε το μείγμα στο ταψάκι και πιέστε ώστε να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη βάση.
- Ψήστε για περίπου 20- 25 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
- Εντωμεταξύ, σε ένα μπολ χτυπήστε με σύρμα τα αβγά και το χυμό λεμονιού.
- Προσθέστε το ζαχαρούχο και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
- Βγάλτε το ταψάκι από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει για 5 λεπτά.
- Ρίξτε την κρέμα λεμονιού, απλώστε ομοιόμορφα και ψήστε για περίπου 20 λεπτά.
- Αφήστε το γλυκό να κρυώσει εντελώς και κόψτε σε μπάρες.
- Πριν το σερβίρισμα πασπαλίστε με άχνη, προαιρετικά.
Source link