Τρίτη , 5 Νοέμβριος 2024

Μπισκότα κανέλας -Εύκολη συνταγή χωρίς μίξερ

Mια νηστίσιμη και γιορτινή συνταγή για μπισκότα κανέλας που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Τα μπισκότα αυτά ταιριάζουν υπέροχα με τον καφέ σου και διατηρούνται για πολύ καιρό.

Yλικά

  • 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1/2 κούπα σπορέλαιο
  • 2 βανίλιες
  • 1 κ.τ.γ baking powder
  • 1 κ.τ.γ σόδα
  • 1/2 κ.τ.γ κανέλα
  • Μιά τσιμπιά γαρύφαλλο τριμμένο
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 400 περίπου γρ. αλεύρι ΓΟΧ (ή και λίγο παραπάνω)

Εκτέλεση

  • Βάλτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα να προθερμανθεί.
  • Ανακατέψτε σε ένα μπολ, τη ζάχαρη με το σπορέλαιο μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Σε ένα άλλο μπολ, βάλτε το χυμό με τη σόδα. Μόλις αφρίσει ρίξτε το χυμό μέσα στο λάδι με τη ζάχαρη.
  • Έπειτα προσθέστε τις βανίλιες, το baking, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το ξύσμα πορτοκαλιού και λίγο-λίγο το αλεύρι ώστε καθώς ζυμώνετε να έχετε μια εύπλαστη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χεριά σας.
  • Ανοίξτε τη ζύμη σας σε φύλλο με πάχος 1 εκ. και φτιάξτε σχήματα με κουπάτ ή με ένα ποτήρι.
  • Βάλτε τα επάνω σε λαδόκολλα, πασπαλίστε με λίγη κανέλα και ζάχαρη και ψήστε για 10 λεπτά, στον αέρα, ή ανάλογα με τις οδηγίες του φούρνου σας

Πηγή