.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }
Υλικά για 4 άτομα
Για τα μπιφτέκια
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 2 κρεμμύδια τριμμένα
- 2 ντομάτες τριμμένες
- 3 χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο
- 2 κ.σ. κόκκινο ξίδι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ρίγανη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τις πατάτες
- 8 πατάτες
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 2 λεμόνια (χυμός)
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- 2 φλ. νερό
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })
Εκτέλεση
- Πριν φτιάξετε το μείγμα του κιμά για τα μπιφτέκια ετοιμάζετε τις πατάτες φούρνου.
- Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε κυδωνάτες ή σε χοντρές φέτες.
- Τις βάζετε σε ένα μπολ και προσθέτετε όλα τα υλικά για τις πατάτες εκτός από το νερό.
- Τις ανακατεύετε πολύ καλά, για να λαδωθούν παντού.
- Τις αδειάζετε σε ταψί, μαζί με όλα τα υγρά που υπάρχουν στο μπολ.
- Περιχύνετε με το νερό και ψήνετε στους 200οC για 1 ώρα, έχοντάς τες σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο, μέχρι να μαλακώσουν.
Για τα μπιφτέκια
- Βάζετε τον κιμά σε ένα μπολ, τρίβετε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες, κατευθείαν μέσα στον κιμά γιατί χρειάζεστε όλα τα υγρά τους.
- Στραγγίζετε το ψωμί και το ψιχουλιάζετε στον κιμά.
- Προσθέτετε τη ρίγανη, το αλατοπίπερο, το ξύδι και το ελαιόλαδο.
- Ζυμώνετε πολύ καλά, για να αφρατέψει το μείγμα καλά.
- Αν είναι σφιχτό το μείγμα, ραντίζετε με λίγο νερό. Αν είναι αραιό προσθέτετε λίγο ψωμί, φρυγανιά ή νιφάδες βρώμης.
- Πλάθετε σε 10 ή 12 κομμάτια και τα αραδιάζετε πάνω στις ήδη ψημένες πατάτες.
- Συνεχίζετε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμα, αφαιρώντας το αλουμινόχαρτο.
Source link