Πώς θα ψήσουμε σωστά μια μπριζόλα με πάχος; Να είναι ζουμερή και ροζέ στο βάθος; Σαν αυτές που τρώμε στα καλά εστιατόρια;
Υπάρχει τρόπος, αρκετά απλός, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα που κάνουν οι γάλλοι σεφ.
Υλικά
- Σπαλομπριζόμα 1 κιλού
- Ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
Για τη σάλτσα αρωματικών
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμόνι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά σούπας βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά σούπας κόλιανδρο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε τον φούρνο στο φουλ, στους 200 βαθμούς
- Σε πολύ ζεστό τηγάνι, με ελάχιστο λάδι, ροδίστε τη σπαλομπριζόλα για 5 λεπτά από κάθε πλευρά
- Τοποθετήστε την σε ταψάκι και ρίξτε την στο φούρνο, για λίγα λεπτά -Εξαρτάται αν τη θέλετε καλά ψημένη ή όχι. Υπολογίστε 10-15 λεπτά για να ψηθεί σε βάθος και να είναι ροζέ
- Ρίξτε αλάτι και πιπέρι στο τέλος, ποτέ από την αρχή
- Στο μεταξύ βάλτε σε μπολάκι όλα τα υλικά για τη σάλτσα και αναμείξτε καλά
- Σερβίρετε ξεχωριστά
Πηγή