Τρίτη , 5 Νοέμβριος 2024

Μπρουσκέτα με γαρίδες

Μια πανεύκολη μπρουσκέτα, ικανή να κρατήσει μόνη της ένα πλήρες γεύμα, για όσους δεν θέλουν να έχουν παραπανίσια κιλά.

Υλικά

  • Χωριάτικο ψωμί για τη μπρουσκέτα, σε φέτες
  • 300-500 γραμμάρια γαρίδες καθαρισμένες (ανάλογα τα άτομα)
  • 1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Χυμός 1/2 λεμονιού
  • Ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • Για τη σαλάτα αβοκάντο: 1 αβοκάντο ώριμο
  • 1 φλυτζάνι ντοματίνια
  • Χυμός 1/2 λεμονιού
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε μπολ βάλτε ψιλοκομμένο 1 σκόρδο, την πάπρικα, χυμό 1/2 λεμονιού, αλάτι και τις γαρίδες για μερικά λεπτά
  • Σε τηγάνι βάλτε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και ροδίστε τις γαρίδες χωρίς τα ζουμιά, 3 λεπτά από κάθε πλευρά -Βάλτε τις γαρίδες στην άκρη, ρίξτε τους λίγο μαϊντανό
  • Σε μπολ κόψτε σε κύβους το αβοκάντο, στα δύο τα ντοματίνια, ρίξτε χυμό 1/2 λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, αναμείξτε απαλά
  • Μέσα στο ίδιο μπολ ρίξτε τις γαρίδες, αναμείξτε ξανά
  • Ψήστε το ψωμί σε τοστιέρα -Ξεφλουδίστε 1 σκελίδα σκόρδο και τρίψτε την πάνω σε κάθε φέτα, απλά να πάρει ένα άρωμα
  • Τοποθετήστε σε κάθε φέτα το μείγμα αβοκάντο -Ετοιμη η μπρουσκέτα!


Πηγή