Δεν υπάρχει καλύτερη λύση από μια ζεστή μπρουσκέτα με καλά υλικά. Γίνεται ορεκτικό, κυρίως πιάτο, μεζές και ό,τι άλλο θέλετε.
Υλικά για μπρουσκέτα με αχλάδι, θυμάρι και τυρί μπρι
- 1 αχλάδι, μέτρια ώριμο
- 8 φετούλες ψωμί
- 8 φετούλες τυρί γαλλικό brie ή ό,τι διαθέτετε
- Λίγο θυμάρι, λίγο ελαιόλαδο
- Ξύδι μπαλσάμικο, απλό ή με μέλι
Εκτέλεση
- Κόψτε το ψωμί σε φετούλες, ψήστε το ελαφρά
- Κόψτε το αχλάδι και το τυρί μπρι σε φέτες λεπτές
- Ρίξτε στο ψωμί λίγο ελαιόλαδο, απλώστε το αχλάδι και το τυρί, ρίξτε θυμάρι
- Ρίξτε από πάνω μπαλσάμικο, σταγόνες
- Αν θέλετε μπαλσάμικο με μέλι κάντε το μόνοι σας, μην αγοράζετε έτοιμο: σε κούπα αραιώστε το μπαλσάμικο με ποιοτικό μέλι, ανακατέψτε καλά
Συνδιάστε τα φρούτα εποχής με όποιο τυρί θέλετε και επιλέξτε ποιοτικό ψωμί ολικής, καλύτερα.
Πηγή