Ξέρετε ότι τον χειμώνα πρέπει να τρώτε σχεδόν καθημερινά μπρόκολο -Δείτε τις ευεργετικές του ιδιότητες! Σας προτείνω μια εναλλακτική, νοστιμότατη συνταγή, αν έχετε βαρεθεί τα βραστά λαχανικά.
Υλικά για Μπρόκολο σοτέ με σκόρδο
- 2 κεφάλια μπρόκολο, βιολογικό κατά προτίμηση
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 πρέζα μπούκοβο
- Αλάτι και πιπέρι
- Παρμεζάνα για τρίψιμο
- Ξύσμα από λεμόνι
- 1 κουταλιά σουσάμι
Εκτέλεση
- Κόψτε τα μπουκετάκια από το μπρόκολο
- Στο λίγο βραστό νερό τοποθετήστε δίχτυ ή καλάθι και βράστε το μπρόκολο για 5 λεπτά -Αφήστε να στραγγίσει πολύ καλά
- Βάλτε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε τηγάνι και ροδίστε το σκόρδο με το μπούκοβο για δευτερόλεπτα
- Προσθέστε το στραγγισμένο μπρόκολο και ροδίστε, ώσπου να αρωματιστεί τέλεια -Αφήστε να ροδίσει καλά στις άκρες, για περισσότερη νοστιμιά
- Ρίξτε αλάτι, ελάχιστο πιπέρι, λίγο ξύσμα λεμονιού, σουσάμι, παρμεζάνα τριμμένη, έτοιμο!
Μπορείτε στο μπρόκολο να προσθέσετε και κάλε, βιολογικό κατά προτίμηση -Μια άλλη βόμβα βιταμινών
Πετάξτε τα νεύρα από τα φύλλα του κάλε, κόψτε χοντρά τα φύλλα, βράστε τα για 2 λεπτά, ροδίστε τα μαζί με το μπρόκολο και το σκόρδο -Φανταστικό
Πηγή