.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }
Υλικά για 4 άτομα
Για τα νιόκι
- 1 κιλό πατάτες
- 300 γραμμάρια αλεύρι
- 1 αυγό
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Για το μείγμα μπρόκολου
- 5 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μπρόκολο
- 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
- 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
- 3 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι καβουρδισμένο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- τυρί τριμμένο πεκορίνο
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })
Εκτέλεση
Για τα νιόκι
- Αφήνουμε τις πατάτες να βράσουν για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια τις καθαρίζουμε και τις τρίβουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το αυγό και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το μισό αλεύρι ανακατεύουμε ξανά και βάζουμε την ζύμη σε ένα αλευρωμένο πάγκο, κόβουμε σε κομμάτια και πλάθουμε σε λεπτά μπαστούνια.
- Κόβουμε μικρά κομμάτια από τα μπαστούνια τα οποία βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει με αλάτι.
- Όταν τα νιόκι αρχίζουν και βγαίνουν στην επιφάνειά είναι έτοιμα τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα.
Για το μείγμα μπρόκολου
- Όταν τα νιόκι βράσουν προσθέστε το μπρόκολο όταν βράσουν τα νιόκι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Στραγγίστε.
- Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια θερμότητα. Προσθέστε το βούτυρο και το λάδι.
- Μαγειρεύουμε για 7 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το βούτυρο μαζί με το σκόρδο.
- Προσθέστε τα νιόκι με το μπρόκολο, το καβουρδισμένο κουκουνάρι, πασπαλίστε με το πιπέρι και ανακατεύετε.
- Μοιράζετε τα νιόκι στα πιάτα και πασπαλίζετε με τυρί.
Source link