Μια ιδιαιτέρως ευφάνταστη συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο με ψαρονέφρι που θα σας αφήσει έκπληκτους με την πλούσια γεύση του.
Το φθινόπωρο είναι η κατ’ εξοχήν εποχή των σταφυλιών, συνεπώς και η ιδανική περίοδος για να πειραματιστούμε με το νόστιμο φρούτο προσθέτοντας το σε διάφορες αγαπημένες συνταγές.
Συγκεκριμένα, ο Σεφ Γιώργος Τσούλης μας δίνει καθοδήγηση, προτείνοντας ένα κυρίως πιάτο με ιδιαίτερο συνδυασμό γεύσεων που θα συναρπάσει μικρούς και μεγάλους -ψαρονέφρι με σταφύλια.
Ο ίδιος επισημαίνει πως είναι σημαντικό να προσέχουμε το ψήσιμο ώστε να μη στεγνώσει το ψαρονέφρι και χάσει την ζουμερή υφή του. Ιδανικά θέλουμε 62-65 βαθμούς στο ψήσιμο.
Υλικά
- null
- 1 ολόκληρο ψαρονέφρι
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 5 κλωνάρια θυμάρι
- 200 γρ. baby πατάτες, κομμένες στη μέση
- 100 γρ. κόκκινα σταφύλια
- 100 γρ. πράσινα σταφύλια
- 150 ml ζωμός
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C, στον αέρα.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Μόλις κάψει, προσθέτουμε το ψαρονέφρι και το σοτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρει ένα ροδοκόκκινο χρώμα.
- Μεταφέρουμε το ψαρονέφρι σε ένα πιάτο, το αλείφουμε με τη μουστάρδα και το αλατοπιπερώνουμε.
- Στο ίδιο τηγάνι, χωρίς να το καθαρίσουμε, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, για 3-4 λεπτά.
- Σε ένα ταψάκι, απλώνουμε το θυμάρι, από πάνω τοποθετούμε το ψαρονέφρι. Γύρω του, προσθέτουμε τα σοταρισμένα κρεμμύδια, τις πατάτες και τα σταφύλια.
- Προσθέτουμε τον ζωμό, ψήνουμε για 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και σερβίρουμε.
Πηγή