Τρίτη , 5 Νοέμβριος 2024

Νόστιμο ψαρονέφρι με σταφύλια -Το τέλειο φθινοπωρινό πιάτο

Μια ιδιαιτέρως ευφάνταστη συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο με ψαρονέφρι που θα σας αφήσει έκπληκτους με την πλούσια γεύση του.

Το φθινόπωρο είναι η κατ’ εξοχήν εποχή των σταφυλιών, συνεπώς και η ιδανική περίοδος για να πειραματιστούμε με το νόστιμο φρούτο προσθέτοντας το σε διάφορες αγαπημένες συνταγές.

Συγκεκριμένα, ο Σεφ Γιώργος Τσούλης μας δίνει καθοδήγηση, προτείνοντας ένα κυρίως πιάτο με ιδιαίτερο συνδυασμό γεύσεων που θα συναρπάσει μικρούς και μεγάλους -ψαρονέφρι με σταφύλια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ίδιος επισημαίνει πως είναι σημαντικό να προσέχουμε το ψήσιμο ώστε να μη στεγνώσει το ψαρονέφρι και χάσει την ζουμερή υφή του. Ιδανικά θέλουμε 62-65 βαθμούς στο ψήσιμο.

Υλικά

    null

  • 1 ολόκληρο ψαρονέφρι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 5 κλωνάρια θυμάρι
  • 200 γρ. baby πατάτες, κομμένες στη μέση
  • 100 γρ. κόκκινα σταφύλια
  • 100 γρ. πράσινα σταφύλια
  • 150 ml ζωμός
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C, στον αέρα.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Μόλις κάψει, προσθέτουμε το ψαρονέφρι και το σοτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρει ένα ροδοκόκκινο χρώμα.
  • Μεταφέρουμε το ψαρονέφρι σε ένα πιάτο, το αλείφουμε με τη μουστάρδα και το αλατοπιπερώνουμε.
  • Στο ίδιο τηγάνι, χωρίς να το καθαρίσουμε, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, για 3-4 λεπτά.
  • Σε ένα ταψάκι, απλώνουμε το θυμάρι, από πάνω τοποθετούμε το ψαρονέφρι. Γύρω του, προσθέτουμε τα σοταρισμένα κρεμμύδια, τις πατάτες και τα σταφύλια.
  • Προσθέτουμε τον ζωμό, ψήνουμε για 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και σερβίρουμε.

Πηγή