Υλικά για 6 άτομα
- 1 κούπα αλεύρι ρεβιθιού
- 1 κούπα νερό
- 1 1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
- Φτιάχνετε το χυλό προσθέτοντας όλα τα υλικά μαζί.
- Αφήνετε στην άκρη για 2 ώρες για να ξεκουραστεί το αλεύρι και να απορροφήσει σωστά τα υγρά.
- Προθερμαίνετε το τηγάνι, βάζετε λίγο λάδι και απλώνετε, όπως όταν φτιάχνετε κρέπες.
- Ψήνετε για τρία λεπτά και γυρίζετε με σπάτουλα. Η πίτα πρέπει να είναι τραγανή.
- Κόβετε σε κομμάτια και πασπαλίζετε με μυρωδικά της επιλογής σας.
- Μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά όπως θυμάρι ή ρίγανη, 1 σκελίδα σκόρδο και λίγη σκόνη τσίλι ή κύμινο ή καυτερή πάπρικα.
Source link