Πέμπτη , 7 Νοέμβριος 2024

Παγωτό μπανάνα με Μακεδονικό Ταχίνι με πορτοκάλι – Η συνταγή του καλοκαιριού | GASTRONOMIE

Το καλοκαίρι είναι συνώνυμο με το παγωτό. Και μπορεί οι υγειονομικές εξελίξεις να τάραξαν, προς το παρόν, την καθημερινότητά μας, ωστόσο η θερμοκρασία ανεβαίνει όπως και η ανάγκη για ένα παγωτό.

Με τη συνταγή στο mamatsita.com που ακολουθεί, καλωσορίζουμε, λοιπόν, το φετινό καλοκαίρι, απολαμβάνοντας το πρώτο μας παγωτό – το οποίο εκτός από χειροποίητο, θα είναι και απόλυτα θρεπτικό χάρη στο Μακεδονικό Ταχίνι που «εκτοξεύει» εκτός από τη γεύση του και τη διατροφική του αξία.

Παγωτό μπανάνα με Μακεδονικό Ταχίνι με πορτοκάλι

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 4 μπανάνες
  • 4 κ. σ. Μακεδονικό Ταχίνι με πορτοκάλι
  • 2 κ. σ. γάλα καρύδας
  • σταγόνες σοκολάτας (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις καταψύχουμε για δύο ώρες τουλάχιστον.
  2. Αλέθουμε τις μπανάνες στο blender μέχρι να γίνουν μια μαλακή κρέμα.
  3. Προσθέτουμε το Μακεδονικό Ταχίνι με πορτοκάλι και το γάλα.
  4. Αλέθουμε για λιγότερο από ένα λεπτό ακόμη, ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  5. Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας κι ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
  6. Σερβίρουμε αμέσως σε μπολάκια ή βάζουμε το παγωτό σε σκεύος ανθεκτικό για κατάψυξη και καταψύχουμε μέχρι τη στιγμή που θα σερβίρουμε.
Θρεπτικό και χειροποίητο παγωτό μπανάνα με Μακεδονικό ταχίνι με πορτοκάλι
Θρεπτικό και χειροποίητο παγωτό μπανάνα με Μακεδονικό ταχίνι με πορτοκάλι

Tip 1: Οι σταγόνες σοκολάτας είναι προαιρετικές, αλλά κάνουν τη διαφορά: Μπανάνα, πορτοκάλι και σοκολάτα είναι νοστιμότατος συνδυασμός.
Tip 2: Εκτός από γάλα καρύδας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αγελαδινό στην ίδια δοσολογία.
Tip 3: Αν προτιμάτε τη σοκολάτα, δοκιμάστε την ίδια συνταγή με Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο!


Πηγή