Τρίτη , 5 Νοέμβριος 2024

Παγωτό σάντουιτς στο ταψί -Εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή

Το παγωτό είναι η πιο λαχταριστή γλυκιά λιχουδιά του καλοκαιριού στην οποία κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί.

Σήμα κατατεθέν των θερινών διακοπών, το παγωτό είναι το κατεξοχήν επιδόρπιο που απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι τις πιο ζεστές μέρες του χρόνου. Όλοι μας λατρεύουμε τα παγωτά περιπτέρου και λιγουρευόμαστε την αγαπημένη μας γεύση απ’το παγωτατζίδικο της γειτονιάς, ωστόσο τίποτα δε συγκρίνεται με ένα νόστιμο σπιτικό παγωτό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συγκεκριμένη συνταγή για λαχταριστό παγωτό σάντουιτς είναι πανεύκολη καθώς μπορείτε να φτιάξετε μεγάλη ποσότητα στο ταψί χωρίς ταλαιπωρία και να ενθουσιάσετε όλη την οικογένεια με τη δροσερή σπιτική λιχουδιά!

Υλικά

  • 2 πακέτα πτι μπερ
  • 1 λ. φυτική κρέμα γάλακτος
  • 1 καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
  • 1/2 πακέτο μπισκότα σοκολάτας γεμιστά τριμμένα
  • 1 σοκολάτα σεράνο ψιλοκομμένη
  • 1 σοκοφρέτα τριμμένη
  • 1/2 κούπα ξηρούς καρπούς καβουρντισμένους και ψιλοκομμένους της αρεσκείας σας
  • 1/2 ψιλοκομμένο γλυκό του κουταλιού
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. λικέρ της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

  • Στο μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε να αφρατέψει, προσθέτουμε το ζαχαρούχο, το μέλι, το λικέρ και χτυπάμε λίγο ακόμη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
  • Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα προσθέτουμε στο μείγμα μας.
  • Σε τάπερ ή πυρέξ στρώνουμε τα μπισκότα με την καλή όψη προς τα κάτω.
  • Προσεκτικά στρώνουμε το μείγμα μας, το ισιώνουμε και βάζουμε πάλι μία στρώση μπισκότα με την καλή όψη προς τα πάνω.
  • Βάζουμε περίπου 6 ώρες στην κατάψυξη και είναι έτοιμο να το διακοσμήσουμε όπως θέλουμε, πάλι λίγο στην κατάψυξη και…καλή απόλαυση!

Πηγή