Μια λαχταριστή συνταγή για παραδοσιακό ραβανί της γιαγιάς.
Από τα πιο δημοφιλή παραδοσιακά γλυκά, το ραβανί συνδυάζει την ακαταμάχητη γεύση των σιροπιαστών με μία ανάλαφρη υφή και γεύση, χωρίς να μας λιγώνει, διατηρώντας όμως τις τέλειες ισορροπίες
Πρόκειται για ένα επιδόρπιο που ξυπνά μνήμες από την παιδική μας ηλικία και τα κεράσματα στο σπίτι της γιαγιάς, και όσο και αν μεγαλώσουμε δεν μπορούμε να αντισταθούμε σε ένα κομμάτι λαχταριστό ραβανί με μια μπάλα παγωτό.
Eμείς βρήκαμε μια απλή και πεντανόστιμη συνταγή για σιροπιαστό ραβανί με ινδοκάρυδο στην ιστοσελίδα xrysessyntages.gr.
Υλικά
- 5 αυγά
- 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερού ηλιέλαιο
- 1 ποτήρι νερού γιαούρτι
- 1 ποτήρι νερού τριμμένο ινδοκαρυδο
- 1 ποτήρι νερού σιμιγδάλι ψιλό
- 1 ποτήρι νερού σιμιγδάλι χοντρό
- 2 βανίλιες
- 2 κουταλάκια γλ. μπέικιν παουντερ
- 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού σόδα μαζί με ένα κουταλάκι χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιά κονιάκ
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι
Για το σιρόπι
- 3μιση ποτήρια ζάχαρη
- 3μιση ποτήρια νερό
- Μία φέτα λεμόνι
- Βράσιμο 12 λεπτά από το σημείο βρασμού
- Όταν αποσύρουμε το σιρόπι από τη φωτιά ρίχνουμε μέσα 2 κουταλιές βούτυρο
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε τα στερεά υλικά.
- Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατεψουν, ρίχνουμε το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτουμε το γιαούρτι, τις βανίλιες, το ξύσμα, τη σόδα με το χυμό λεμονιού και σιγά σιγά τα στερεά υλικά.
- Ρίχνουμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40 με 45 λεπτά.
- Σιροπιαζουμε με χλιαρό σιρόπι και χλιαρό γλυκό.
- Το ποτήρι νερού είναι χωρητικότητας 240 γρ.
- Γιατί, όπως και να το κάνουμε, ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Πηγή