Σας δίνω τη λύση για να φτιάξετε μόνοι σας ένα κλασικό παστίτσιο, χωρίς την μπεσαμέλ -είτε γιατί είναι δύσκολη, είτε γιατί παχαίνει, κάποιοι την αποφεύγουν.
Είναι η κλασική συνταγή για παστίτσιο, ελάχιστα «πειραγμένη» και απλοποιημένη: αντί για μπεσαμέλ έχει τριμμένα τυριά.
Υλικά
- 1 κρεμμύδι
- 1 πράσινη και 1 πορτοκαλί πιπεριά
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1/2 φλυτζάνι σάλτσα ντομάτας
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- Ρίγανη και βασιλικό
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 πακέτο φαρφάλες
- 1 1/2 φλυτζάνι τυριά τριμμένα
Εκτέλεση
- Βράστε τις φαρφάλες όπως λέει το πακέτο, να μη λιώσουν
- Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
- Κόψτε το κρεμμύδι και τις πιπεριές -Βάλτε τα με ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι να μαλακώσουν
- Προσθέστε τον κιμά στο τηγάνι, ροδίστε καλά, ρίξτε αλάτι, πιπέρι
- Προσθέστε την ρίγανη, τον βασιλικό, την σάλτσα ντομάτας και αφήστε να βράσει για 1 ώρα
- Βάλτε ανάμεικτα τα μακαρόνια και τον κιμά σε ταψάκι, ρίξτε από πάνω τα τριμμένα τυριά, ψήστε στον φούρνο για 30 λεπτά -Ετοιμο!
Πηγή