Μια σούπερ νόστιμη συνταγή για ένα γλυκό έδεσμα που λιώνει στο στόμα από την πρώτη μπουκιά: τάρτα με τυρί κρέμα και καραμελωμένα κεράσια.
Υλικά
Για τη ζύμη της τάρτας
- 1 φλιτζάνι βούτυρο γάλακτος (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- μισό φλιτζάνι ζάχαρη
- λίγη κανέλα
Για την κρέμα
- 400 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Για τα κεράσια
- 3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 500 γραμμάρια κεράσια
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα υλικά για τη ζύμη, δηλαδή το βούτυρο, τη ζάχαρη, την κανέλα και το αλεύρι.
Στη συνέχεια τα ζυμώνουμε και μόλις η ζύμη είναι σφιχτή, την καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον για να ξεκουραστεί.
Μετά, βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την τοποθετούμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγοντας λεπτό φύλλο.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί, καλύπτουμε τον πάτο και τα τοιχώματα του σκεύους και με ένα μαχαίρι κόβουμε ό,τι περισσεύει από το χείλος. Το ανοίγουμε ξανά σε φύλλο και με τη βοήθεια ενός ποτηριού πιέζουμε ομοιόμορφα υψώνοντας τοιχώματα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις για ένα τέταρτο.
Για το τυρί κρέμα, ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί μέχρι να αφρατέψουν και στη συνέχεια την απλώνουμε πάνω από τη ζύμη τάρτας.
Για τα κεράσια, ρίχνουμε σε ένα τηγάνι σιγά σιγά τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να παίρνει ένα σκούρο καφέ χρώμα προσθέτουμε και τα κεράσια, ανακατεύοντας καλά. Περιχύνουμε πάνω από την κρέμα τυριού και σερβίρουμε.
Πηγή