Πέμπτη , 7 Νοέμβριος 2024

Πεντανόστιμος σιμιγδαλένιος χαλβάς sugarfree για την Καθαρά Δευτέρα | GASTRONOMIE

Με την Καθαρά Δευτέρα να βρίσκεται προ των πυλών, ο χαλβάς έχει τώρα την τιμητική του.

Με το lockdown να είναι σε ισχύ, είναι ευκαιρία να φτιάξουμε στο σπίτι τον νοστιμότατο σιμιγδαλένιο χαλβά sugarfree της Λένας Σαμέρκα.

Η φιναλίστ του Bake off Greece Λένα Σαμέρκα μοιράζεται με το iefimerida μία υπέροχη συνταγή για σιμιγδαλένιο χαλβά sugarfree.

Υλικά συνταγής για σιμιγδαλένιο χαλβά sugarfree

  • 50 ml λάδι
  • 100 γραμμάρια σιμιγδάλι
  • 100 ml μέλι
  • 200 ml νερό
  • Μία φλούδα από πορτοκάλι
  • Ενα ξυλάκι κανέλα
  • Αμύγδαλα αποφλοιωμένα ολόκληρα ή φιλέ

Εκτέλεση συνταγής για σιμιγδαλένιο χαλβά sugarfree

  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το σιμιγδάλι.
  • Με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρει χρώμα το σιμιγδάλι.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μέλι με το νερό, τη φλούδα από πορτοκάλι και το ξυλάκι κανέλας.
  • Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία της φωτιάς και αμέσως προσθέτουμε το μείγμα με το μέλι μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας γρήγορα για να μη σβολιάσει ο χαλβάς.
  • Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε σε γυάλινα σκεύη ή σε φόρμες χαλβά. Τέλος, ρίχνουμε αποφλοιωμένα ολόκληρα αμύγδαλα ή φιλέ, καθώς και έξτρα κανέλα.

Καλή απόλαυση!
Λένα Σαμέρκα
@elenisamerka




Πηγή