Με την Καθαρά Δευτέρα να βρίσκεται προ των πυλών, ο χαλβάς έχει τώρα την τιμητική του.
Με το lockdown να είναι σε ισχύ, είναι ευκαιρία να φτιάξουμε στο σπίτι τον νοστιμότατο σιμιγδαλένιο χαλβά sugarfree της Λένας Σαμέρκα.
Η φιναλίστ του Bake off Greece Λένα Σαμέρκα μοιράζεται με το iefimerida μία υπέροχη συνταγή για σιμιγδαλένιο χαλβά sugarfree.
Υλικά συνταγής για σιμιγδαλένιο χαλβά sugarfree
- 50 ml λάδι
- 100 γραμμάρια σιμιγδάλι
- 100 ml μέλι
- 200 ml νερό
- Μία φλούδα από πορτοκάλι
- Ενα ξυλάκι κανέλα
- Αμύγδαλα αποφλοιωμένα ολόκληρα ή φιλέ
Εκτέλεση συνταγής για σιμιγδαλένιο χαλβά sugarfree
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το σιμιγδάλι.
- Με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρει χρώμα το σιμιγδάλι.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μέλι με το νερό, τη φλούδα από πορτοκάλι και το ξυλάκι κανέλας.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία της φωτιάς και αμέσως προσθέτουμε το μείγμα με το μέλι μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας γρήγορα για να μη σβολιάσει ο χαλβάς.
- Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε σε γυάλινα σκεύη ή σε φόρμες χαλβά. Τέλος, ρίχνουμε αποφλοιωμένα ολόκληρα αμύγδαλα ή φιλέ, καθώς και έξτρα κανέλα.
Καλή απόλαυση!
Λένα Σαμέρκα @elenisamerka