«A tavola non si invecchia». «Η σημασία του να τρώμε μαζί». Η ιταλική παράδοση θέλει τους ανθρώπους να συγκεντρώνονται γύρω από τα τραπέζια. Εκεί, μεταξύ μιας πιρουνιάς μακαρονάδας και μιας γουλιάς κρασιού συζητούν την ημέρα τους και μιλούν για τα σημαντικά της ζωής.
Είναι ένας τρόπος δεσίματος μεταξύ οικογενειών και φίλων. Μια συνηθισμένη εικόνα είναι οι nonnas να προετοιμάζουν τα φρέσκα ζυμαρικά την Κυριακή, για να τα απολαύσει η οικογένεια.
Τα ζυμαρικά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ιταλικής κουζίνας και κουλτούρας. Είναι ένας οικονομικός τρόπος να γεμίσουν γεύση το γεύμα τους, καθώς τα ζυμαρικά μπορούν να συνδυαστούν με σάλτσες, κρέας ή απλά με σκόρδο και ελαιόλαδο.
Το δικό της αφιέρωμα στην ιταλική κουζίνα παρουσιάζει στην pop up τρατορία του Bios η Γωγώ Δελόγιαννη. Το Pasta e Amore, στον πρώτο όροφο, σερβίρει κλασσικές ιταλικές μακαρονάδες και μόνο.
Δείτε στο Bovary.gr την pop up τρατορία της Γωγώς Δελογιάννη.
Πηγή