Υπέροχη συνταγή, από την γαλλική κουζίνα, ραφινάτη και εύκολη.
Υλικά
- 3 αυγά
- 130 γραμμάρια ζάχαρη άχνη +10 γραμμάρια άχνη για γαρνίρισμα
- 80 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
- 120 γραμμάρια αλεύρι
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 2 λεμόνια και το ξύσμα
Εκτέλεση
- Ξεχωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια
- Πλύντε καλά τα λεμόνια και στίψτε τα
- Κρατήστε λίγο ξύσμα στην άκρη
- Βάλτε τους κρόκους με την άχνη σε μπολ και χτυπήστε καλά με το μίξερ χειρός, ώσπου να ασπρίσει και να γίνει σαν κρέμα
- Προσθέστε τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα και ξαναχτυπήστε για λίγο
- Λιώστε το βούτυρο και προσθέστε το στο μείγμα -Ρίξτε και το αλεύρι και το μπέικιν, χτυπήστε λίγο στο μίξερ
- Χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρέγκα, με μια πρέζα αλάτι -Οταν τα ασπράδια ανέβουν καλά, ρίξτε 10 γραμμάρια ζάχαρη άχνη, χτυπήστε και πάλι
- Προσθέστε τη μαρέγκα στο μείγμα, ανακατέψτε απαλά -Ρίξτε το μείγμα σε φόρμα που έχετε βουτυρώσει και ψήστε σε φούρνο ζεσταμένο στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά
- Οταν κρυώσει το γλυκό, ρίξτε ζάχαρη άχνη από πάνω για γαρνίρισμα και λίγο ξύσμα λεμονιού
- Ετοιμο!
Πηγή