Οι πατάτες είναι ένα από τα αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων, αλλά πολλοί από εμάς μπορεί να μη γνωρίζουν τον καλύτερο τρόπο για να τις αποθηκεύσουν ώστε να παραμείνουν φρέσκες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Πολλά από τα αγαπημένα μας πιάτα έχουν τις πατάτες ως βασικό συστατικό, αλλά το να τις σταματήσετε από το να βλαστήσουν πριν την ώρα τους, μπορεί να είναι δύσκολο αν δεν ξέρετε πώς να τις αποθηκεύσετε σωστά.
Σύμφωνα με έναν ειδικό, ένα από τα χειρότερα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι είναι να αποθηκεύουν τις πατάτες στον πάγκο της κουζίνας κοντά σε ορισμένα άλλα λαχανικά.
Η Karen Lamar, ειδικός σε θέματα αποθήκευσης τροφίμων, από την Organic Cotton Mart, δήλωσε: «Όταν πρόκειται για μεγάλης διάρκειας αποθήκευση, τα κρεμμύδια και οι πατάτες διαρκούν περισσότερο από πολλά άλλα. Επομένως, γιατί να μην τα αποθηκεύσετε μαζί στο ίδιο μέρος; Λοιπόν, αυτό μπορεί να μη λειτουργήσει ακριβώς, επειδή τα κρεμμύδια απελευθερώνουν αέριο αιθυλένιο, το οποίο προκαλεί τη βλάστηση της πατάτας».
Οι πατάτες πρέπει να αποθηκεύονται μακριά από τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις ντομάτες, καθώς, όπως αναφέρθηκε, απελευθερώνουν πολύ αέριο αιθυλένιο, μια ορμόνη ανάπτυξης των φυτών που βοηθά τα προϊόντα να ωριμάσουν και να έχουν πιο νόστιμη γεύση. Αυτά τα λαχανικά όχι μόνο θα προκαλέσουν την έναρξη της βλάστησης της πατάτας πριν την ώρα της, αλλά έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, κάτι που σημαίνει ότι απελευθερώνουν πολλή υγρασία και μπορεί να προκαλέσουν μούχλα στις πατάτες.
Αντ’ αυτού, το καλύτερο μέρος για να αποθηκεύσετε τις πατάτες είναι κάποιο σκοτεινό και ξηρό μέρος, όπως ένα ντουλάπι ή ένα συρτάρι στην κουζίνα σας, ώστε να διατηρηθούν φρέσκες για πολύ περισσότερο χρόνο. «Είναι καλή ιδέα να διατηρείτε τις πατάτες όσο το δυνατόν πιο μακριά από το φως του ήλιου. Το πολύ φως μπορεί να προκαλέσει πρασίνισμα, ξεγελώντας τους κονδύλους να παράγουν χλωροφύλλη», υποστήριξε η Karen, όπως ανέφερε η Express.
Πηγή