Μια πανεύκολη πίτα, πεντανόστιμη. Επιλέξτε αγνά προϊόντα και καλό ζαμπόν.
Υλικά
- 2 πράσα
- 400 γραμμάρια πατάτες
- 4 φέτες ζαμπόν ποιοτικό
- 1/2 φλυτζάνι τυρί τριμμένο
- Φρέσκο μαϊντανό
- 1/4 φλυτζανιού γάλα
- 1/4 φλυτζανιού κρέμα γάλακτος
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Βουτυρώστε ελαφρά ένα ταψάκι ή πυρέξ
- Σε μπολ αναμείξτε το γάλα, την κρέμα, αλάτι και πιπέρι
- Πλύντε καλά, στεγνώστε και ψιλοκόψτε τα πράσα -Κόψτε λεπτό το ζαμπόν -Κόψτε σε ροδέλες τις πατάτες
- Με λίγο ελαιόλαδο ροδίστε, σε τηγάνι, πρώτα το ζαμπόν, προσθέστε τα πράσα, τα σκόρδα και μαϊντανό ψιλοκομμένο. Για 5-6 λεπτά
- Στο πυρέξ στρώστε πρώτα λίγες πατάτες -Συνεχίστε με όλο το μείγμα πράσα-ζαμπόν -Κλείστε με τις υπόλοιπες πατάτες από πάνω
- Απλώστε παντού το μείγμα γάλακτος, γαρνίρετε από πάνω με το τυρί
- Ψήστε στο φούρνο για 45-50 λεπτά ώσπου να χρυσίσουν καλά οι πατάτες
Πηγή