Ένας ειδικός στην υγιεινή των τροφίμων αποκάλυψε τα καλύτερα σημεία στην κουζίνα για την αποθήκευση των κρεμμυδιών, ώστε να διασφαλίσετε ότι θα παραμείνουν πιο φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Η Σάρα Τέιλορ, ειδική σε θέματα υγιεινής τροφίμων στην High Speed Training, δήλωσε στην εφημερίδα Express: «Τα κρεμμύδια αποθηκεύονται καλύτερα σε ξηρό σκοτεινό μέρος και δεν πρέπει να διατηρούνται στο ψυγείο».
Πώς θα διατηρηθούν τα κρεμμύδια πιο φρέσκα
Για να διατηρηθούν όμως για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, η Σάρα συνιστά να τα αφαιρείτε από την πλαστική σακούλα κατά την αγορά. Αυτό επιτρέπει στον αέρα να κυκλοφορεί γύρω από τα κρεμμύδια, γεγονός που με τη σειρά του βοηθά στην αποφυγή συσσώρευσης υγρασίας, διατηρώντας τα φρέσκα και τραγανά.
Όπως είπε: «Αφαιρέστε τα από την πλαστική τους σακούλα για να κυκλοφορήσει ο αέρας γύρω τους και κρατήστε τα χωριστά από τις πατάτες, καθώς τα δύο αυτά μαζί μπορεί να επηρεάσουν τη διάρκεια ζωής και των δύο ειδών».
Κι αν τα έχετε ψιλοκόψει;
Όσον αφορά τα κρεμμύδια που έχετε ήδη ψιλοκόψει, η ειδικός λέει ότι θα πρέπει να τα μεταφέρετε σε μια σακούλα κατάψυξης, η οποία βοηθά στο να σφραγίσουν τη φρεσκάδα τους για μελλοντική χρήση.
Αν πρόκειται να τα χρησιμοποιήστε σε σύντομο χρονικό διάστημα, μπορείτε να τα αποθηκεύσετε στο ψυγείο ή να τα καταψύξετε για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα.
Πηγή