Τίποτα δεν χαλά περισσότερο μια ζουμερή μπριζόλα από το ενοχλητικό γεγονός να τη βάλεις στο στόμα και να αποδειχτεί σκληρή.
Το κρέας το θέλουμε μαλακό και με τους χυμούς του για να το απολαύσουμε στο φουλ, γι’ αυτό και πλέον έχουμε αρκετούς τρόπους που εγγυώνται ένα τέτοιο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Για κάθε σκληρό κρέας εκεί έξω λοιπόν, υπάρχει πάντα η μαρινάδα να σώσει την παρτίδα. Για να γίνει όμως το μαγικό, η μαρινάδα οφείλει να έχει τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συστατικά: μπίρα, ξύδι, ντομάτα, χυμούς εσπεριδοειδών.
Αυτά τα υγρά περιέχουν ένζυμα ή οξέα που διαλύουν τις ίνες του κρέατος, καταλήγοντας σε πιο τρυφερά κομμάτια.
Και βέβαια υπάρχει πάντα και ο δραστικότερος τρόπος, το απαλό χάραγμα της επιφάνειάς του με ένα μαχαίρι, ώστε να κοπούν χειροκίνητα οι μυϊκές ίνες. Γι’ αυτό και το χαράσσουμε προς την αντίθετη κατεύθυνση από τις ίνες (κάθετα).
Για όποιον δεν τα πάει καλά με το μαχαίρι, ιδανικά λειτουργεί εδώ και το εργαλείο που κόβουμε την πίτσα…
Source link