Υλικά
- 10 ώριμα αρωματικά βερίκοκα
- 2 φλ. ζάχαρη
- 4 φλ. κονιάκ
- 1 φλ. λικέρ πορτοκάλι
- φλούδα από 1 ακέρωτο βιολογικό πορτοκάλι
Εκτέλεση
- Θα πρέπει να διαλέξετε ώριμα αλλά σφιχτά βερίκοκα, χωρίς χτυπήματα.
- Τα πλένετε και τα κόβετε στα δύο, αφαιρώντας τα κουκούτσια τους
- Τα βάζετε σε κατσαρόλα, τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και προσθέτετε τη φλούδα πορτοκαλιού.
- Αφήνετε το μείγμα για 10΄ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη (δεν πρέπει να βράσουν).
- Μόλις κρυώσουν τα βερίκοκα, τα βάζετε σε αποστειρωμένο βάζο. Προσθέτετε το κονιάκ και το λικέρ κι ανακατεύετε.
- Σφραγίζετε και το αφήνετε στο ψυγείο για μία εβδομάδα.
- Όταν ωριμάσει το μείγμα, σουρώνετε το λικέρ μέσα σε διπλωμένο τουλπάνι, πιέζοντας τη σάρκα των φρούτων (τα οποία δεν χρειαζόμαστε άλλο).
- Για μεγαλύτερη διαύγεια, μπορείτε να το σουρώσετε ακόμα μία φορά. Το μοιράζετε σε δύο αποστειρωμένα μπουκάλια και το διατηρείτε στο ψυγείο.
Source link