Τρίτη , 8 Απρίλιος 2025

Πώς να φτιάξετε σπιτικό τζατζίκι στο πι και φι – Newsbeast


Υλικά

  • 1 αγγούρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • ¼ της κούπας ελαιόλαδο
  • 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κ.σ. ξύδι κόκκινο
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση

  1. Ξεφλουδίζετε το αγγούρι και αφαιρείτε τα σπόρια του. Μετά το τρίβετε στον τρίφτη. Το αλατοπιπερώνετε και το αφήνετε στην άκρη για 10 λεπτά περίπου
  2. Στο multi χτυπάτε το λάδι με το σκόρδο μέχρι να ενωθούν
  3. Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά, παίρνετε το αγγούρι, το τυλίγετε με χαρτί κουζίνας και στραγγίζετε καλά να φύγουν εντελώς τα ζουμιά του.
  4. Σε ένα μπολ ρίχνετε το αγγούρι, το σκόρδο με το λάδι που έχετε λιώσει μαζί, το γιαούρτι, το ξύδι και λίγο αλάτι και ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να ενωθούν τα υλικά
  5. Το βάζετε στο ψυγείο και σερβίρετε πάντα κρύο
  6. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε λίγο άνηθο

Source link

Ελέγξτε επίσης

Τα λευκά κρασιά της άνοιξης: 10 ελληνικές ετικέτες από ΠΟΠ ποικιλίες -Λαγόρθι, Γουστολίδι, Βιδιανά, Ροδίτες

Ενα εξωτικό Λαγόρθι, μία ζουμερή Ρομπόλα, μία λεμονάτη Ντεμπίνα από τη Ζίτσα ή ένα βουτυράτο …

Daily-News.GR