Υλικά για 4 άτομα
- 1 ½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει
- 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- 1 φακελάκι βανίλια
- ¾ φλ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλ. ζάχαρη
- 4 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
Για τη γέμιση
- ¾ φλ. βούτυρο ανάλατο
- ¾ φλ. ζάχαρη άχνη
- 2 φακελάκια βανίλια
- 4-5 κουταλιές μαρμελάδα της αρεσκείας σας (κατά προτίμηση φράουλα)
Για την επικάλυψη
1 ½ κουταλιά ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε αρχικά το φούρνο στους 180°C.
- Λαδώνετε και αλευρώνετε δύο στρογγυλές φόρμες με διάμετρο 20 εκ. ή δύο αλουμινένια ταψάκια μίας χρήσης και καλύπτετε τη βάση τους με αντικολλητική λαδόκολλα.
- Σε ένα μπολ, αναμιγνύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια.
- Βάζετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια, προσθέτετε ένα – ένα τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Μετά, βάζετε κουταλιά – κουταλιά το μίγμα του αλευριού και ανακατεύετε μέχρι να πετύχετε ένα αφράτο κέικ.
- Μοιράζετε το μίγμα στα 2 ταψιά και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά. Αφήνετε τα κέικ να κρυώσουν.
Για τη γέμιση
- Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να ασπρίσει και προσθέτετε τη βανίλια.
- Βάζετε το ένα κέικ στη βάση μίας πιατέλας και απλώνετε από πάνω την κρέμα βουτύρου και τη μαρμελάδα.
- Βάζετε από πάνω το δεύτερο κέικ και πασπαλίζετε με μπόλικη ζάχαρη άχνη.
Source link