Πέμπτη , 7 Νοέμβριος 2024

Ρατατούι: Το γαλλικό, ζουμερό μπριάμ γίνεται στην κατσαρόλα και λιώνει κυριολεκτικά στο στόμα | GASTRONOMIE

Σε όλους αρέσει να δοκιμάζουν νέα, ευφάνταστα πιάτα από διάφορα μέρη του κόσμου. Άλλωστε οι γαστρονομικές αναζητήσεις συνδυάζουν ταξίδι και γεύση.

Η γαλλική κουζίνα είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και φημισμένες στον κόσμο. Εκλεπτυσμένο φαγητό και ντελικάτες γεύσεις είναι τα συστατικά που συνθέτουν τα φαγητά που έρχονται από τη Γαλλία. Ψάχνοντας για ξεχωριστές γεύσεις βρήκαμε τη συνταγή για το Ratatouille και δεν αναφερόμαστε στον ποντικό σεφ, του ομώνυμου animation. Το Ratatouille (που προφέρεται ρατατούι) είναι ένα γαλλικό πιάτο με ψητά λαχανικά και καταγωγή από τη Νίκαια. Μοιάζει με το ελληνικό μπριάμ με ντομάτες, μελιτζάνες, κολοκύθια, κρεμμύδια, πιπεριές κ.α.

Δοκιμάσαμε τη συνταγή της Ντίνας Νικολάου και ξετρελαθήκαμε. Πρόκειται για Ratatouille στην κατσαρόλα και όχι στον φούρνο, με λαχταριστό αποτέλεσμα, που κυριολεκτικά λιώνει στο στόμα. Είναι πολύ απλή συνταγή και γίνεται γρήγορα.

Διαβάστε τη συνταγή για λαχταριστό ρατατούι στο Bovary.gr


Πηγή