Δευτέρα , 14 Απρίλιος 2025

Ρεβίθια με μανιτάρια και σπανάκι

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό σπανάκι πλατύφυλλο
  • 500 γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα στα 2 ή στα 4 αν είναι μεγάλα
  • ½ κιλό ρεβίθια
  • ½ λεμόνι
  • αλατι
  • πιπέρι
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Προηγουμένως, έχετε μουλιάσει τα ρεβίθια σε νερό από το προηγούμενο βράδυ.
  2. Πριν ξεκινήσετε την εκτέλεση της συνταγής, τα στραγγίζετε και τα ξεπλένετε καλά.
  3. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τα ρεβίθια για 45 λεπτά περίπου.
  4. Προσθέτετε το λάδι και αλατοπίπερο και συνεχίζετε το βράσιμο για άλλα 20 λεπτά προσθέτοντας τα μανιτάρια.
  5. Ζεματίζετε το σπανάκι και στρώνετε ολόκληρα τα φύλλα του σε μια κατσαρόλα.
  6. Στραγγίζετε τα ρεβύθια κρατώντας το ζουμί τους και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με το σπανάκι.
  7. Προσθέτετε το ζωμό των ρεβύθιών και τ’ αφήνετε να βράσουν για ακόμα 30 λεπτά.

Source link

Ελέγξτε επίσης

Taste Atlas: Δύο ελληνικά εδέσματα στα 50 καλύτερα street food του κόσμου

Τη λίστα με τα 50 καλύτερα steet food στον κόσμο έδωσε στη δημοσιότητα το Taste …

Daily-News.GR