.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }
Υλικά για 4 άτομα
- 225 γρ. καλαμάρια καθαρισμένα
- 225 γρ. γαρίδες
- 185 γρ. ρύζι αρμπόριο
- 5 κ.σ. λάδι
- 600 ml ζωμό κότας
- 1 πρέζα κρόκο Κοζάνης
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 ξεφλουδισμένες ντομάτες
- 3 κ.σ. ούζο
- αλάτι
- πιπέρι
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })
Εκτέλεση
- Αρχικά, ξεφλουδίζετε τις γαρίδες και κρατάτε τα κελύφη. Ζεσταίνετε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και τηγανίζετε τα κελύφη μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέτετε το ζωμό κότας και βράζετε αφαιρώντας τον αφρό. Τρίβετε τον κρόκο Κοζάνης στο ζωμό, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει.
- Ξεπλένετε τα καλαμάρια και τις γαρίδες, τα στεγνώνετε και τα κόβετε σε ροδέλες.
- Σε 2 κουταλιές σούπας λάδι τηγανίζετε καλαμάρια, γαρίδες για 2′ και προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι, το σκόρδο και το κρεμμύδι.
- Μόλις μαλακώσουν ρίχνετε και τις ντομάτες ψιλοκομμένες και τηγανίζετε για 3-4′
- Ρίχνετε το ρύζι και σοτάρετε για 3′ ανακατεύοντας. Προσθέστε το ούζο, αφήστε να εξατμιστεί και ρίξτε το ζωμό κότας.
- Αλατοπιπερώνετε και χαμηλώνετε την φωτιά αφήνοντας να σιγοβράσει για 20′ ανακατεύοντας που και που μέχρι το ρύζι να κρατάει.
- Ρίχνετε αμέσως μετά τις γαρίδες και τα καλαμάρια με το ζωμό τους, σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε πάνω στο μάτι για 2-3′. Κατόπιν σερβίρετε.
Source link