Το απόλυτα χειμωνιάτικο ριζότο. Μη φοβηθείτε να βάλετε το βούτυρο και την κρέμα που απαιτούνται, δεν σας προτείνω υπερβολές.
Υλικά
- 1 μεγάλη φέτα κόκκινη κολοκύθα
- 20 γραμμάρια βούτυρο
- 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- 1/2 ποτήρι κρασί λευκό
- 1 κρεμμύδι
- 300 γραμμάρια ρύζι για ριζότο
- 1 λίτρο νερό συνολικά (με ζωμό λαχανικών, αν θέλετε)
- 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος παχιά
- 70 γραμμάρια παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
- Φρέσκο μαϊντανό
Εκτέλεση
- Καθαρίστε τη φλούδα της κολοκύθας και κόψτε την σε κύβους
- Λιώστε 10 γραμμάρια βούτυρο και ροδίστε την κολοκύθα, σε μέτρια φωτιά, να ροδίσει για 5-6 λεπτά ώσπου να μαλακώσει καλά. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι, μην την αφήσετε να γίνει κομπόστα, πρέπει να είναι al dente. Βάλτε την στην άκρη
- Προσθέστε το βούτυρο και το ελαιόλαδο, κόψτε το κρεμμύδι και ροδίστε το
- Προσθέστε το ρύζι και ροδίστε για 3-4 λεπτά
- Σβήστε με το κρασί -Αρχίστε να προσθέτετε το νερό ζεστό, κουτάλα-κουτάλα, σε μέτρια φωτιά
- Αφήστε το υγρό να απορροφηθεί πριν ρίξετε το επόμενο -Ανακατεύετε σταθερά και ρίχνετε το νερό επί 20 λεπτά ώσπου να μαλακώσει καλά το ρύζι, ρίξτε όσο νερό παίρνει
- Ρίξτε αλάτι και πιπέρι, προσθέστε την κολοκύθα, την κρέμα και την παρμεζάνα, ανακατέψτε για 2 λεπτά να γίνει το ριζότο κρεμώδες
- Σερβίρετε αμέσως με μαϊντανό από πάνω και φρέσκο πιπέρι
Πηγή