Τετάρτη , 27 Νοέμβριος 2024

Ριζότο με κολοκύθα και παρμεζάνα

Το απόλυτα χειμωνιάτικο ριζότο. Μη φοβηθείτε να βάλετε το βούτυρο και την κρέμα που απαιτούνται, δεν σας προτείνω υπερβολές.

Υλικά

  • 1 μεγάλη φέτα κόκκινη κολοκύθα
  • 20 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1/2 ποτήρι κρασί λευκό
  • 1 κρεμμύδι
  • 300 γραμμάρια ρύζι για ριζότο
  • 1 λίτρο νερό συνολικά (με ζωμό λαχανικών, αν θέλετε)
  • 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος παχιά
  • 70 γραμμάρια παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
  • Φρέσκο μαϊντανό

Εκτέλεση

  • Καθαρίστε τη φλούδα της κολοκύθας και κόψτε την σε κύβους
  • Λιώστε 10 γραμμάρια βούτυρο και ροδίστε την κολοκύθα, σε μέτρια φωτιά, να ροδίσει για 5-6 λεπτά ώσπου να μαλακώσει καλά. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι, μην την αφήσετε να γίνει κομπόστα, πρέπει να είναι al dente. Βάλτε την στην άκρη
  • Προσθέστε το βούτυρο και το ελαιόλαδο, κόψτε το κρεμμύδι και ροδίστε το
  • Προσθέστε το ρύζι και ροδίστε για 3-4 λεπτά
  • Σβήστε με το κρασί -Αρχίστε να προσθέτετε το νερό ζεστό, κουτάλα-κουτάλα, σε μέτρια φωτιά
  • Αφήστε το υγρό να απορροφηθεί πριν ρίξετε το επόμενο -Ανακατεύετε σταθερά και ρίχνετε το νερό επί 20 λεπτά ώσπου να μαλακώσει καλά το ρύζι, ρίξτε όσο νερό παίρνει
  • Ρίξτε αλάτι και πιπέρι, προσθέστε την κολοκύθα, την κρέμα και την παρμεζάνα, ανακατέψτε για 2 λεπτά να γίνει το ριζότο κρεμώδες
  • Σερβίρετε αμέσως με μαϊντανό από πάνω και φρέσκο πιπέρι


Πηγή