Ο,τι έχει μείνει από κοτόπουλο ή γαλοπούλα, μαγειρέψτε το υγιεινά με φρέσκα λαχανικά.
Υλικά
- Υπόλοιπα από κοτόπουλο ή γαλοπούλα
- 250 γραμμάρια ρύζι αρμπόριο
- 300 γραμμάρια καρότα
- 2 κρεμμύδια
- Λίγο αρακά, φρέσκο (αν υπάρχει)
- 1 φύλλο δάφνης, λίγο θυμάρι
- 1 κουταλιά σουσάμι
- Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Καθαρίστε το υπόλοιπο κοτόπουλο, βγάλτε τα λίπη, κόψτε σε κομματάκια
- Ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια και ροδίστε τα ελαφρά σε λίγο ελαιόλαδο, σε βαθύ τηγάνι
- Κόψτε τα καρότα και προσθέστε τα στα κρεμμύδια, ροδίστε, ρίξτε και τον αρακά
- Ρίξτε το φύλλο δάφνης και το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι
- Προσθέστε 1 ποτήρι νερό, σκεπάστε και αφήστε να σιγοβράσει
- Βράστε ξεχωριστά το ρύζι αρμπόριο, al dente
- Οταν τα υγρά έχουν εξατμιστεί από το τηγάνι, ρίξτε το ρύζι, δοκιμάστε από αλάτι και αφήστε να αναμειχθούν τα υλικά για 2 λεπτά
- Ετοιμο το ριζότο σας! Σερβίρετε με σουσάμι από πάνω
Πηγή